Samen fietsen is samen brengen

Deelnemers

Donderdag 21 december zijn we met een groep van 11 fietsers naar het glazen huis in Apeldoorn gefietst. Jannet Veneman en Ditta de Roo hadden in het kader van serious request een actie opgezet met als thema: "Samen fietsen om samen te brengen". Deze actie heeft ruim € 1600 euro opgebracht voor het goede doel.

https://kominactie.3fm.nl/actie/samen-fietsen-om-samen-te-brengen (doneren is nog steeds mogelijk)

Rond 13:00 uur verzamelden zich een groep van 6 fietsers (Jannet, Ditta, Hans, Jan, Remmelt en Serwin) bij onze winkel om samen het eerste deel van de route naar Deventer af te leggen. Met een temperatuur van 8 graden, windkracht 2 en bijna geen neerslag, waren de omstandigheden prima. Het natte wegdek zorgde wel voor besmeurde fietsen, vuile kleding en heroische en modderige gezichten. Bij de Lemelerberg kwamen we een kudde schapen tegen, dat prachtige plaatjes opleverde. Na 35 kilometer begonnen de kilometers iets meer te tellen. Het parcours werd glooiender en de kolhydraten voorraad was al flink aangesproken. Het was op dat moment nog ongeveer 10 kilometer tot de geplande tussenstop, waar al verlangend naar werd uitgekeken. De route van deel 1 was overigens prachtig, Ditta top geregeld!

Hoewel alles volgens plan verliep, kwamen we toch op de eerste hulp post in het ziekenhuis van Deventer aan. Gelukkig niet door persoonlijk leed, er wachte ons hier een zeer aangename verrassing. Een bord met een handgeschilderde welkomstboodschap, een verwarmde en bewaakte fietsenstalling (wachtkamer eerste hulp post) en een spreekwoordelijke rode loper naar de verzorgingspost. Dampende en overheerlijke soep, suikerbrood en krentenwegge voor hernieuwde energie. Maar vooral de hartelijkheid maakte op mij de meeste indruk. Een zeer welgemeend en hartelijk dank daarvoor.

Om ongeveer half vijf begonnen we - samen met 5 verse krachten (Anneke, Brenda, Marleen, Anne en Minke) - aan het tweede deel. De duisternis viel al snel in, en zorgde voor een schitterend decor bij het verlaten van Deventer langs de IJssel. Het fietsen in het donker is een ervaring op zich. Je bent dan aangewezen op goede verlichting op je fiets om ook buiten de bebouwde kom voldoende zicht te hebben. Anneke had het tweede deel van de route uitgestippeld. Ook hier een prachtige route. Door de vele neerslag van de afgelopen weken was de stand van de IJssel dermate hoog, dat zich op 'uno-momento-dado' de weg onder water kwam te staan. Anneke ging verkennen of een doorsteek mogelijk was, maar na 100 meter was er nog geen uitzicht op een droog vervolg. Bij het keren werd helaas een verticale houding verruild voor een horizontale, wat resulteerde in een nat pak. Gelukkig was door meerdere fietsers aan droge kleding gedacht. Als Anneke alle beschikbare kleding zou hebben aangetrokken, zou ze er volgens mij qua kleding als michelin-mannetje hebben uitgezien.

Door de versperring, werd de rit vervolgd met behulp van navigatie. In het donker een prettig hulpmiddel om je positie en koers te bepalen. Rond 18:30 kwamen we aan bij het glazen huis. Hier overhandigden we de cheque met toen al ongeveer € 1500 euro op de teller! We sloten af met een gezamenlijke maaltijd. Even lekker napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Al met al vond ik het een prachtig evenement en hoop nog eens met dit gezelschap te mogen fietsen.

Jannet, Ditta, Hans, Jan, Remmelt, Anneke, Brenda, Marleen, Anne en Minke geweldig bedankt!

 

Weet wat de fietser beweegt