Lekke band

Heb je een lekke band, dan kun je direct bij Fietserz terecht. Vaak kun je er op wachten of geven we je een vervangende fiets mee.

Wij sporen de oorzaak op en nemen deze weg. Wanneer je buitenband van slechte kwaliteit is of bijna is versleten, overleggen we met je of we deze direct vervangen voor een nieuw of beter exemplaar. We vervangen natuurlijk ook je binnenband, zodat je weer met vertrouwen op weg kunt. Ben je niet in de gelegenheid de fiets bij ons te brengen, neem dan even contact met ons op. Voor klanten in Hardenberg en omgeving hebben we een haal- en brengservice. Deze is meestatl kostenloos. We nemen je dus alle werk en zorgen uit handen.

Preventie

1. Met een goede buitenband kunnen veel lekke banden worden voorkomen. Wij hebben een overzichtelijk assortiment van banden. Van ‘goed en voordelig’, naar ‘beter en betaalbaar’ tot zeer lekbestendig en uitermate soepel rijdend’. Kom gerust eens langs voor vrijblijvend advies.

2. Een lekke band kan altijd voorkomen, dus neem een reserve-binnenband, plaksetje en fietspompje mee.

3. Gebruik bij het plakken geen oude lijm. Deze plakt vaak niet goed meer en loop je het risico snel weer met een lege band te staan. Er zijn ook plakkers waarbij lijm overbodig is. Ideaal voor onderweg.

 

Wanneer is een band versleten?

Bij fietsbanden is het profiel veel minder belangrijk dan bijvoorbeeld bij autobanden. Daarom kan een band met een versleten profiel zonder problemen gebruikt worden (uitzondering: MTB banden).

De band is versleten en moet vervangen worden als op het loopvlak de anti-leklaag of het karkas zichtbaar wordt. Omdat de bescherming tegen een lekke band ook van de sterkte van het loopvlak afhangt, kan het verstandig zijn de band eerder te vervangen.

Vaak gaan de zijkanten van fietsbanden kapot nog voordat het loopvlak versleten is. Deze voortijdige slijtage is in de meeste gevallen te wijten aan een voortdurend te lage bandenspanning. Wij adviseren dan ook om beslist de bandenspanning minstens éénmaal per maand met een manometer te controleren en, indien nodig, na te pompen.
 

Weet wat de fietser beweegt